human-removal

Hoe moet ik een teek verwijderen?

De TEEKWEG® Tekenlepel (TICKEDOFF™) kan in elke richting worden gebruikt:

Zowel van de voorkant, van de achterkant als van de zijkant van de teek:

De TEEKWEG Tekenlepel is geschikt voor mens en dier

  1. Zorg dat de teek goed bereikbaar is en plaats de Tekenlepel met het brede deel van de V-inkeping op de huid zo dicht mogelijk bij de teek.
  2. Met een lichte druk op de huid wordt de Tekenlepel richting de teek bewogen zodat het smalle deel van de inkeping de teek omsluit.
  3. Een gelijkmatige voorwaartse schuifbeweging verwijdert de teek (Niet wrikken, draaien of omhoog bewegen, alleen voorwaarts schuiven)
  4. Een knappend geluid geeft aan dat de teek helemaal verwijderd is!
  5. De teek kan nu veilig weggegooid worden (of bewaard voor onderzoek).

Behandel het bijtwondje indien nodig. Ontsmet de Tekenlepel met alcohol of ander desinfecteermiddel of met kokend water.

Vastzittende teken verwijdert u het meest eenvoudig met de Tekenlepel

De teek wordt niet beschadigd en "braakt" daardoor tijdens het verwijderen geen bacteriën extra in het bloed. Het verwijderen met de Tekenlepel kan ook een klein kind zelf, het is volstrekt pijnloos. Gebruik door volwassenen of onder toezicht van volwassenen; het is geen speelgoed.

Tips bij het gebruik;

  • De teek nooit uitbranden, geen olie of aceton gebruiken om de teek zgn. te verdoven.
  • Gebruik de Tekenlepel en ontsmet nadien de huid, maak de Tekenlepel schoon met een alcohol doekje, of in warm water met zeep, of leg de Tekenlepel even in kokend water.
  • Gebruik door volwassenen of onder toezicht van volwassenen; het is geen speelgoed.
  • Noteer altijd direct de datum en de plaats van een tekenbeet. Het kan zijn dat de huid rondom de beet rood wordt maar dat verdwijnt vanzelf na een paar dagen.
  • Het kan zijn dat u toch besmet bent met de ziekte van Lyme, al is er geen zichtbare rode kring geweest of u heeft deze mogelijk niet opgemerkt. Ga daarom bij klachten die zouden kunnen wijzen op de ziekte van Lyme, nadat u een tekenbeet heeft gehad, voor alle zekerheid naar de huisarts. LET OP: Als de huid na enkele dagen rood blijft of er ontstaat een rode kring, ga dan direct naar de huisarts!

Wees voorbereid en bestel de Tekenlepel vandaag nog.

 

TEEKWEG Tekenlepel oranje

 

TEEKWEG Tekenlepel wit