Ziekten door een tekenbeet

In Europa kunnen via teken 4 ziekten op de mens worden overgebracht: Ziekte van Lyme De ziekte van Lyme, Tick Borne Encephalitis (ook wel bekend als TBE)of TBD (Tick Born Disease), Früh Sommer Meningo Encephalitis (FSME), Ehrlichiose en daarnaast kan in Zuid Europa de tekensoort Rhipicephalus sanguineus de ziekte Fièvre boutonneuse overbrengen. Lyme-ziekte is een multisysteem ziekte, veroorzaakt door een bacterie die behoort tot de groep Borrelia burgdorferi sensu lato. Q-koorts Onderzoek heeft aangetoond dat ook andere ziekten (waaronder Q-koorts) veroorzaakt kunnen worden door een teken beet. Wie lopen er kans om door een tekenbeet besmet te raken Iedereen kan tijdens een bezoek in de natuur door een tekenbeet besmet raken en de ziekte van Lyme krijgen. Risicogroepen zijn mensen werkzaam in de natuur zoals o.a. boswachters, militairen, landmeters, hoveniers.

Jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen raken besmet De symptomen van de ziekte van Lyme is wisselend. Niet iedereen krijgt dezelfde klachten. Bijvoorbeeld:

  • Een verkleuring van de huid op de plek van de tekenbeet, die groter wordt. Deze kan tot drie maanden na een tekenbeet verschijnen.
  • Koorts en eventueel spier- en gewrichtspijn, in de eerste weken na een tekenbeet.
  • Soms kunnen gewrichtsklachten, huidklachten, zenuwklachten of hartklachten ontstaan. Dat kan gebeuren als de vroege klachten van de ziekte van Lyme niet behandeld zijn met antibiotica. Maar deze klachten zijn soms ook een eerste uiting van de ziekte. Bron RIVM.nl
Zorg daarom dat als u gebeten bent door een teek, u deze op een veilige manier verwijdert, dus zonder de teek te beschadigen! De TEEKWEG Tekenlepel verwijdert de teek veilig zonder de teek samen te knijpen. Zoals dit wel het geval kan zijn bij gebruik van bijvoorbeeld een pincet.

TEEKWEG Tekenlepel

Wees voorbereid en heb altijd de TEEKWEG Tekenlepel op zak. Koop deze vandaag nog voor uzelf, uw gezin en uw huisdier.